ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ | ΚΛΑΣΙΚΗ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ | ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΧΤΗΣ | ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ | ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Τι είναι η κλασική ομοιοπαθητική ιατρική
Πέτρος Κράχτης, κλασική ομοιοπαθητική ιατρική, ολιστική ιατρική, ρευματολόγος Λάρισα, ομοιοπαθητικός Λάρισα
18066
page-template-default,page,page-id-18066,page-child,parent-pageid-17609,mega-menu-top-navigation,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Ρευματικές-Αυτοάνοσες παθήσεις

Ολιστική αντιμετώπιση Ρευματικών – Αυτοάνοσων παθήσεων

Ρευματικές παθήσεις

Ρευματικές παθήσεις όπως η Οστεοαρθρίτιδα και η Οστεοπόρωση αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα όταν τις προσεγγίζουμε ολιστικά. Αυτό σημαίνει ότι δίνουμε έμφαση στην αποτοξίνωση, στην αποκατάσταση διαταραχών του εντερικού μικροβιώματος, στη μείωση της χρόνιας χαμηλής έντασης φλεγμονής και στη βελτίωση του κυτταρικού μεταβολισμού. Η χρήση συμβατικών φαρμάκων όταν είναι αναγκαία, σε συνδυασμό με τα παραπάνω μέτρα θα περιοριστεί στις ελάχιστες δυνατές δόσεις με το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο χρόνιος πόνος

Ο χρόνιος πόνος που συνοδεύει συχνά τα Ρευματικά νοσήματα γνωρίζουμε ότι σε σημαντικό βαθμό οφείλεται σε διαταραχή σε νευρικά κυκλώματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Το στρες, η αρνητική ψυχολογία που εκδηλώνεται σαν άγχος και η καταθλιπτική διάθεση επιδεινώνουνε σε πολύ μεγάλο βαθμό την αίσθηση του πόνου. Η κλασική Ομοιοπαθητική είναι ένα σημαντικό θεραπευτικό μέσο στη προσπάθεια να ηρεμήσει ψυχικά το άτομο, χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια και έτσι να μειωθεί έμμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά και ο χρόνιος πόνος του.

Αυτοάνοσα φλεγμονώδη νοσήματα

Τα Αυτοάνοσα φλεγμονώδη νοσήματα όπως, η Ρευματοειδής αρθρίτιδα, η Σπονδυλαρθρίτιδα, η Ψωριασική αρθρίτιδα, ο Ερυθηματώδης Λύκος, η αρθρίτιδα σε συνδυασμό με Ελκώδη κολίτιδα ή νόσο του Crohn, είναι νοσήματα περίπλοκα και από τη φύση τους δύσκολο να θεραπευτούνε.

Oλιστική αντιμετώπιση

Η Ολιστική αντιμετώπισή τους είναι δυνατό να περιλαμβάνει όλα τα προαναφερόμενα θεραπευτικά μέσα: την συστηματική αποτοξίνωση, τη ρύθμιση της διατροφής, την αποκατάσταση του εντερικού μικροβιώματος, την αντιμετώπιση του στρες, τη μείωση της χρόνιας χαμηλής έντασης φλεγμονής και τη βελτίωση του κυτταρικού μεταβολισμού.

Η Κλασική Ομοιοπαθητική, η Βιοφυσική Ρύθμιση με τη μέθοδο BICOM, η Φυσική Αγγειακή Ρύθμιση, η ιατρική χρήση των κατάλληλων συμπληρωμάτων διατροφής, όλα έχουνε τη θέση τους στη θεραπεία αυτών των περίπλοκων και με τάση σε χρονιότητα και υποτροπές Αυτοάνοσων νοσημάτων.

Ακόμη και όταν τα συμβατικά χημικά φάρμακα είναι αναπόφευκτα λόγω της έντασης με την οποία «εισβάλλουν» τα νοσήματα αυτά στις ζωές των ασθενών, η Ολιστική αντιμετώπιση τους μπορεί να βοηθήσει συμπληρωματικά, με τρόπο εξαιρετικό: βελτιώνοντας το μικρο-περιβάλλον των κυττάρων με την αποτοξίνωση κυρίως, εξασφαλίζουμε αποτελεσματικότερη δράση των αναγκαίων χημικών φαρμάκων με τις μικρότερες δυνατές παρενέργειές τους. Συχνά, αυτό από μόνο του είναι συγκλονιστική εμπειρία για τον ασθενή και ικανή να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή του και τη ζωή των γύρω του.