ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ | ΚΡΑΝΙΟΪΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ | ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ | ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Εξωτερικός Συνεργάτης Ιατρού Ρευματολόγου Ομοιοπαθητικού Πέτρου Κράχτη
Κρανιοϊερή Θεραπεία, Ομοιοπαθητική, Ολιστική Ιατρική
17577
page-template-default,page,page-id-17577,page-child,parent-pageid-17567,mega-menu-top-navigation,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Κρανιοϊερή θεραπεία

Κρανιοϊερή Θεραπεία

Κρανιοϊερή θεραπεία είναι μια ήπια μέθοδος που εφαρμόζεται με τα χέρια, η οποία αξιολογεί και εξισορροπεί τη λειτουργικότητα ενός ανατομικού συστήματος του σώματος που ονομάζεται Κρανιο-ιερό σύστημα.

Αυτό αποτελείται από τις τρείς μήνιγγες και το εγκεφαλονωτιαίο υγρό που περιβάλλουν και προστατεύουν τον εγκέφαλο κα το νωτιαίο μυελό, δηλαδή το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Χρησιμοποιείται ένα απαλό άγγιγμα από το θεραπευτή ώστε να κινητοποιηθούν τα αυτό-ρυθμιστικά συστήματα του ίδιου του οργανισμού. Η γειτνίαση των τριών μηνίγγων με τον νευρικό ιστό κάνει προφανή τη σημασία της μεθόδου σε περιπτώσεις χρόνιου πόνου.

Βρίσκει εφαρμογές σε χρόνιους πόνους του αυχένα, σε τραυματικές κακώσεις των άκρων, σε αρχόμενη σκολίωση, σε ινομυαλγία, σε σύνδρομο κροταφογναθικής άρθρωσης, σε νευροαγγειακές διαταραχές, σε μετεγχειρητική αποκατάσταση και άλλα.