ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ | ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ | ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΧΤΗΣ | ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ | ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ
Τι είναι η ολιστική ιατρική
ολιστική ιατρική, Πέτρος Κράχτης, ομοιπαθητική ιατρική, ρευματολόγος, ομοιοπαθητική ιατρική
17184
page-template-default,page,page-id-17184,page-parent,mega-menu-top-navigation,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Ολιστική Ιατρική

Τι είναι η Ολιστική Ιατρική

Η ολιστική ιατρική αντιλαμβάνεται τον άνθρωπο, τόσο στην υγεία όσο και στην ασθένεια σαν μια ολότητα σωματική συναισθηματική και νοητική. Δηλαδή οι καθεαυτό σωματικές λειτουργίες (καρδιακή αναπνευστική πέψη αππέκκριση κλπ) συνδέονται τη κάθε στιγμή μέσω αυτορυθμιστικών συστημάτων με τη συναισθηματική και τη νοητική κατάσταση του ατόμου και σαν ολότητα συγκροτούν ένα μεγαλύτερο σύστημα.

Ο ίδιος ο άνθρωπος όμως ανήκει σε ένα ακόμη ευρύτερο σύστημα αυτό του περιβάλλοντος του.

Η κατάσταση υγείας σημαίνει ότι τα αυτορυθμιστικά αυτά συστήματα εξασφαλίζουν την προσαρμογή του ατόμου στις αλλαγές που παρουσιάζονται στη ζωή του (στρες).

Το άτομο χαρακτηρίζεται από ρυθμό. Η αναπνοή, η πέψη, η καρδιακή λειτουργία, ο μεταβολισμός οι κανονικοί κύκλοι, ο ύπνος όλα αποτελούν ρυθμικές λειτουργίες του οργανισμού που διαθέτουν δυσκαμψία και προσαρμοστικότητα.

Όταν το άτομο δεν μπορεί να προσαρμοστεί σωματικά, συναισθηματικά, ή νοητικά τότε αρχίζουν οι διακυμάνσεις διαταραχών υγείας που για ένα διάστημα αφήνουν το άτομο σε μια κατάσταση όπου δεν είναι ούτε εντελώς καλά αλλά ούτε και άρρωστο.

Αν η κατάσταση αυτή διατηρηθεί επί μακρόν αρχίζει η ασθένεια όπου τα αυτορυθμιστικά συστήματα χάνουν τη λειτουργικότητά τους.

Η ολιστική ιατρική γενικά και η κλασική ομοιοπαθητική ειδικότερα μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε σοβαρές ασθένειες όπως τα αυτοάνοσα νοσήματα, διαταραχές του μεταβολισμού και του ενδοκρινικού συστήματος, ψυχοσωματικές διαταραχές, αλλεργίες, περιβαλλοντικά νοσήματα κα.

Η μεγαλύτερη βοήθεια έως και πλήρης ίαση εξασφαλίζεται όταν ο ασθενής προσέρχεται στην προαναφερθείσα περίοδο των διακυμάνσεων και γενικά όταν δεν έχουν ακόμη εγκατασταθεί βαριές παθολογικές οργανικές βλάβες.

Εννοείται ότι τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα προϋποθέτουν ότι ο θεραπευτής θα είναι σωστά εκπαιδευμένος ιατρός που να γνωρίζει πως και πότε θα παρέμβει, αναλύοντας την κατάσταση του ασθενή και χρησιμοποιώντας όποιο θεραπευτικό μέσο κρίνει καταλληλότερο για το συμφέρον του ασθενή του.

Στο κέντρο μας υπάρχει αυτός ακριβώς ο προσανατολισμός: ολιστική αντιμετώπιση του ατόμου με απόλυτο σεβασμό στην ιδιαιτερότητα της ατομικής του ιδιοσυγκρασίας και αξιολόγηση σε επιστημονική ιατρική βάση του επιπέδου υγείας του ώστε να χαραχθεί η σωστότερη για αυτό θεραπευτική στρατηγική.

Σαν επιστημονικά υπεύθυνος του κέντρου νιώθω χαρά και υπερηφάνεια που είμαστε σε θέση οι συνεργάτες μου κι εγώ να προσφέρουμε αυτό το πραγματικά αναγκαία υψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών στους συνανθρώπους μας.